İçeriğe geç

Begonya Soğanı Nasıl Dikilir

Begonia çiçeği hangi ayda dikilir?

Begonyaları köklerinden ayırarak veya yapraklarındaki damarları kullanarak çoğaltabilirsiniz. Begonyaları dikmek ve çoğaltmak için uygun zaman aralıkları yaprak ve çiçek türüne göre değişebilir. Begonyaların ne zaman ekileceği sorusunun en iyi cevabı Nisan ve Mayıs aylarıdır.

Begonia çiçeği nerede durmalı?

Begonya, güneş ışığıyla beslenen ve ışığa maruz kalması nedeniyle canlı ve sağlıklı bir yapı kazanan çiçeklerden biridir. Bu nedenle hem dış mekanlarda hem de iç mekanlarda kolayca yetiştirilebilir. Ancak bu çiçek kavurucu güneşe yerleştirilmemeli ve gölgeli yerlere ekilmelidir. Aydınlık iç mekanlarda tutulması da çiçeklenmesine katkıda bulunur.

Begonia çiçeği nasıl köklenir?

Suda köklendirme: Bu yöntemde bitkiden bir dal alınır ve suda bekletilir. Yaklaşık bir ay suda bekletilen köklerde büyüme gerçekleşir. Kökleri büyüyen begonya yaprağı istenilen saksıya aktarılır.

Begonia hangi ortamı sever?

Güneş ışığına ilgi duyduğu bilinen begonya çiçeklerinin, her noktanın eşit miktarda güneş ışığından faydalanması için saksılarını zaman zaman güneşe doğru döndürmeleri gerekir. Begonya çiçeğinin güneş ışığında vakit geçirmesi için en iyi zamanlar gün doğumu ve gün batımıdır.

Begonia tek yıllık mı?

Açıklama: Begonia tuberosa genellikle çok yıllık rizomatöz veya yumrulu bitkilerdir.

Begonia cicegine ne iyi gelir?

Bu tür çiçekler suyu çok sever. Hatta sulama sırasında yaprakların sprey yöntemiyle nemlendirilmesi gerekir. Begonyalar suyu sevmesine rağmen aşırı sulama çürümeye neden olabilir. Haftada 1-2 kez sulanması gerektiği bilinse de gün aşırı sulamanın daha sağlıklı olduğu da söylenmektedir.

Begonyanın yaprakları neden sararır?

Çiçeğinizin toprağı artık yeterli mineral ve vitamin içermiyorsa, çiçeklerinizin yaprakları zamanla sararabilir. Çiçekler topraktan yeterli besin alamadığında, yapraklarının sararması gibi belirtiler gösterirler.

Çilli begonya toprağı nasıl olmalı?

Orkide toprağı veya çok amaçlı saksı toprağı gibi hafif, havadar topraklar uygun olabilir.

Begonia soğuğa dayanıklı mı?

İklim tercihi. Ilıman hava koşullarını sever. Çok soğuğa dayanıklı değildir (0 derece). İyi drenajlı, organik madde açısından zengin humuslu topraklarda yetiştirilmeye uygundur.

Büyük begonya bakımı nasıl yapılır?

Begonya çiçekleri humus ve organik madde bakımından zengin toprakları sever. Toprağı ve saksıyı 2 yılda bir değiştirmek yeterlidir. Mümkünse ilkbaharda saksı değişimi yapın. Yüzlerce begonya çiçeği çeşidi vardır.

Çilli begonya nasıl hızlı büyür?

Dolaylı güneş ışığı alan yerleri tercih etmelisiniz. Yarı gölgeli yerlerde sorunsuz bir şekilde yetiştirebilirsiniz. İlkbahar aylarından itibaren bitkinin sulanmasını kademeli olarak artırın. Özellikle yazın çok sıcak günlerinde bitkiyi sularken dikkatli olmalısınız çünkü su ihtiyacı daha da artar.

Bahar dalı nasıl çoğaltılır?

Spring Branch tohum, çelik, daldırma, kök sürgünleri veya aşılama ile çoğaltılabilir. Ekim, daldırmadan 1-2 ay sonra ilkbaharda yapılmalıdır.

Begonia neden solar?

Begonya çiçeği az ışık alırsa yeterli besin alamaz ve çiçekleri solup kararabilir.

Begonia ne kadar büyür?

Benekli begonyanın çiçeği 10-12 cm boyundadır.

Begonia nasıl bir çiçektir?

Bu çiçek türü özellikle ticari amaçlar için yetiştirilir. Begonya çiçekleri yaz aylarında açar. Çiçeklerinin renkleri turuncu, sarı, pembe, kırmızı ve beyazdır. Ayrıca çiçeklerinin yaprakları yuvarlaktır.

Çiçek tohumları hangi aylarda ekilir?

Çiçek tohumları genellikle ilkbahar veya yaz başında toprağa ekilir. Çiçek tohumlarını dışarıda ekmek için en uygun tarihi beklemeniz gerekir. Eğer evde çiçek tohumları ekmek istiyorsanız, bunun için zaman yoktur.

Mart ayında hangi çiçekler ekilir?

Mart ayında ekebileceğiniz çiçekler kısaca şunlardır: hevesli çiçek, kadife çiçeği, turp otu, dereotu, zinya, peygamber çiçeği, karanfil ve kızamık.

Begonia kaç derece soğuğa dayanır?

Bu nedenle hava sirkülasyonu olmayan yerlere yerleştirmeye dikkat etmelisiniz. · Kış aylarının soğuğuna dayanabilen bir çiçek türü olmadığı için 18 derecenin altındaki yerlere koymamalısınız.

Patates çiçeği hangi aylarda ekilir?

Dikim yılın ilk aylarından ilkbahar sonuna kadar yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarışın Escort