İçeriğe geç

Buğday Ilacı Ne Zaman Atılır

Buğday ne zaman ilaçlanır?

Buğdayda çıkış sonrası ilaçlamada, yabancı otlar 2-6 yapraklı olduğunda ilaçlama yapılmalıdır. Gecikmeli ilaçlama amacını yitirmiştir. 1 m2’de 19 veya daha fazla yabancı ot olduğunda ilaçlama yapılmalıdır.

Buğdaya sarı pas ilacı ne zaman atılır?

Genel olarak, püskürtme için en iyi zaman, bayrak yaprağının tamamen açıldığı yaprak döneminin sonu veya başakların çıkmasından önceki zamandır. Erken aşamalarda bitkinin üst kısımlarına ilerleyen bir istila durumunda, bayrak yaprağının çıkmasını beklemek gerekir. Gerekirse, püskürtmeden 3 hafta sonra ikinci bir püskürtme uygulanabilir.

Buğdaya ot ilacı atılmazsa ne olur?

BUĞDAY VE ARPA TARLALARINDA YABANCI OT MÜCADELESİ Çok yoğun olan tarlalarda ürünün tamamen yok olmasına ve hasadın zorlaşmasına neden olur.

Ekin ilacı ne zaman atılır?

Genellikle hava ısındıkça bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine, hava soğuduğunda ve bitkilerinize zarar veren organizmalar önemli ölçüde azaldığında sonbahar ve kış aylarında devam etmelisiniz.

Buğday en çok hangi gübreyi sever?

– Temel gübre olarak 18-46-0 en uygun gübredir. Bu şekilde buğdayın ihtiyaç duyduğu tüm fosforu ve azotun 1/3’ünü karşılayabiliriz. – Buğdayın üst gübrelemesinden sonra en az 15 gün yağmur yağmazsa, bitkiler uygulanan gübrenin en fazla %26’sını emecektir.

Buğdayın verimli olması için ne yapmalı?

Hava ısındığında sıcaklık ve nem talepleri artar. Başak döneminden hemen önce yüksek bağıl nem buğday verimi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Gübreleme, nemi ve yüksek sıcaklıkları düşürerek tanenin kalitesini iyileştirir. Maksimum verim için, gelişme dönemine karşılık gelen 500 mm’lik bir yağış yeterlidir.

Buğdayda yüksek verim nasıl alınır?

Genel bir kılavuz olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübreleme sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir. Fosforlu gübreler ekim sırasında veya ekimden önce toprağa uygulanmalıdır.

Buğdaya pas ilacı atılmazsa ne olur?

Hastalık ciddi verim kayıplarına neden olabiliyor. Boyraz, sarı pas hastalığının gelişiminin alt yapraklardan üst yapraklara doğru gerçekleştiğini vurgulayarak, “Hastalık başakçığın hemen altındaki bayrak yaprağına ulaştığında çok ciddi verim ve kalite kayıplarına neden oluyor.” dedi.

Buğdayda pas hastalığı verimi ne kadar etkiler?

Türkiye genelinde en sık görülen pas türü olarak bilinen sarı pas, salgın yıllarında özellikle hastalığa duyarlı çeşitlerde yüzde 40’lara varan verim kayıplarına yol açabiliyor.

Buğday ot ilacı hangi ayda atılır?

Çıkış öncesi ilaçlama; Ekimden sonra buğday çıkış öncesi yapılmalıdır. Çıkış sonrası ilaçlama; Buğday ve dar yapraklı yabancı otların 2 yapraklı döneminde ve kardeşlenme döneminin sonunda, geniş yapraklı yabancı otların ise genellikle 2-6 gerçek yapraklı olduğu dönemde yapılmalıdır.

Buğdaya taban gübresi atılmazsa ne olur?

Yağışlı yıllarda verim yüksektir, ancak gübreleme düzgün yapılmazsa protein içeriği düşüktür. Buğday tanesi protein ve nişasta içerdiğinden, yağışlı yıllarda nişasta tanede daha uzun süre ve büyük miktarlarda birikir. Tahılda biriken ilk besin proteinlerdir ve proteinler protein ağları oluşturur.

Toprakta ot bitmemesi için ne yapmalı?

Malç, saman, yaprak, odun yongası veya çim kırpıntısı içeren organik veya mineral malzemeden oluşan bir katmandır. Bu malzemeleri kullanarak yabani ot büyümesini önleyebilir ve ayrıca toprağın kalitesini artırabilirsiniz. İyi bir malç katmanı kullanırsanız, bahçenizde yabani ot kalmaz.

Buğdaya nitrat gübresi ne zaman atılır?

Buğdayın sulu koşullarda yetiştirilmesi durumunda, ilkbaharda üstten verilecek azotlu gübrenin yarısı üre olarak, kalan yarısı ise sap döneminde amonyum nitrat olarak uygulanmalıdır.

Buğdayda kök boğaz ilacı ne zaman atılır?

Tocata® TR uygulama zamanı: Buğday ve arpa hastalıklarına karşı ilaçlama kardeşlenme döneminin ortasından (gelişim dönemi 25) itibaren, yaprak hastalıklarına karşı ise hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Tocata® TR önerilen dozajda kullanıldığında en az 30 gün koruma sağlar.

Ot ilacı yağmurdan kaç saat önce atılmalı?

Yağmur bekleniyorsa, ilaçlama yapılmamalıdır. İlaçlamadan yaklaşık 10 saat sonra yağmur yağarsa, pestisit gerekli etkiyi gösteremeden yıkanıp gidecektir.

Buğdaylara ot ilacı hangi ayda atılır?

Çıkış öncesi ilaçlama; Ekimden sonra buğday çıkış öncesi yapılmalıdır. Çıkış sonrası ilaçlama; Buğday ve dar yapraklı yabancı otların 2 yapraklı döneminde ve kardeşlenme döneminin sonunda, geniş yapraklı yabancı otların ise genellikle 2-6 gerçek yapraklı olduğu dönemde yapılmalıdır.

İlaçlama ne zaman yapılır?

Haşere kontrolü yılda iki kez, ilkbaharın başında ve yaz sonunda yapılır. Bu düzenleme evinizi böceklerden korumak için yeterli bir aralıktadır, ancak haşere üremesi için daha uygun olan alanları veya yerleri daha sık ilaçlamanız önerilir.

Buğday bitine hangi ilaç kullanılır?

Bitki Adlarını Bul Lisanslı Bku Dozajı TAHIL DÜKKANLARI MGPHOS TB 56% (İTHAL) SATIN AL 1 adet tablet (3g)/m3 TAHIL DÜKKANLARI LODI TB (İTHALAT) 1-4 tablet (3-12g)/m3 DEPOLANAN TAHIL VE ÜRÜNLERDE ŞALKPHOS TB (İTHALAT) 1-4 adet (3-12g)/m3 DEPOLANAN TAHIL VE ÜRÜNLER (İTHALAT) 1-4 tablet (3-12g)/m3 11 satır daha

Buğday üst gübresi hangi ayda atılır?

Buğdayda kardeşlenme dönemindeki tanelerin üst gübrelemesi, tanenin gelişme zamanına bağlı olarak Şubat ayının ikinci yarısına, fide aşamasındaki tanelerin üst gübrelemesi ise bitkinin gelişme aşamasına ve yağış koşullarına bağlı olarak Mart ve Nisan aylarına ertelenmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarışın Escort